Søkemotoroptimalisering

Søkemotoroptimalisering (SEO) er en like viktig del av en hjemmeside som et godt og brukervennlig design.
Det hjelper ikke å ha en bra hjemmeside hvis den ikke er synlig på de største søkemotorene.
Søkemotoroptimalisering er en prosess hvor kvaliteten på hjemmesiden må forbedres for bedre synlighet og høyere ranking hos søkemotorer som Google og Bing.
Dette gjøres ved å velge riktig domeneleverandør. Skrive en optimal brødtekst, riktige søkeord og antall ord på hjemmesiden. Samt sørge for at bildene, tekst og kode er komprimerte til minst mulige størrelse, og lastes i riktig rekkefølge, for å sikre en raskest mulig nedlastingstid av hjemmesiden.

Like viktig er det at hjemmesiden ser bra ut på alle format, og justerer seg automatisk etter skjermstørrelsen til brukeren.
Her kan du sjekke om hjemmesiden deres er mobilvennlig.
Deretter må riktig informasjon sendes over til søkemotorene, og gi de beskjed om at hjemmesiden er klar for å vises frem for den store verden.
Dette gjøres via webmaster tools, som de største søkemotorene har. Ved bruk av disse verktøyene vil hjemmesiden bli indeksert veldig raskt.
Med andre ord, søkemotoroptimalisering en relativt kompleks prosess. Men jo bedre denne er utført, desto mer attraktiv blir hjemmesiden til å rangere høyt hos søkemotorene.

Gjennom Google Analytics bistår også Streamweb med å finne de rette nøkkelordene tilknyttet deres bransje, som brukerne søker etter på nett.
Google Analytics er et verktøy som kan fortelle hvilke søkefraser og søkeord som er mest populære innen deres virksomhet, og som derfor vil generere mest treff. Disse søkeordene implementeres så på hjemmesiden for å øke synligheten ytterligere.

På sider som Gtmetrix og Pingdom kan dere sjekke hvor godt optimalisert hjemmeside dere har.
Scorer dere lavt, ta kontakt med Streamweb for bistand med bedre synlighet på Google, Bing og andre søkenotorer. Og hvis ønskelig, sender jeg gratis en søkemotoroptimaliserings-analyse av hva som bør forbedres.

Under er en av hjemmesidene Streamweb har laget, og viser hvordan en godt søkeoptimalisert side bør score.
Søkemotoroptimalisering Trondheim